Kreativne ure v ART KIT-U

ARTKIT delavnice, ob sobotah med 10. in 12. uro
Artkit, Glavni trg 14, Maribor

V mesecu aprilu se bomo v dveh prihajajočih vikendih spoznavali z materialom, ki ga marsikdo pozna pod imenom “filc”, pravilni slovenski izraz zanj pa je polst.

Vabljeni, da se nam pridružite v soboto dopoldne, med 10. in 12. uro v ARTKIT Kibla, na Glavnem trgu 14 (Maribor), ko nam bo DIANA MUREŠKIČ predstavila ta material in različne tehnike uporabe le-tega, nato pa bomo v tehniki suhega polstenja skupaj izdelali vsak svoj izdelek…ali več :)

Vabljeni otroci, pa tudi starši, da se nam pridružite na delavnici, hkrati pa si lahko ogledate unikatne izdelke umetnikov, oblikovalcev in obrtnikov, ki razstavljajo in predstavljajo svoje izdelke v ART KIT-u.

V Artkit na Glavnem trgu (levo od podhoda na Rotoški trg) se lahko seznanite z rokodelskimi spretnostmi, poklepetate z mentorji, vprašate, kako se izdeluje filc … ali zaigrate igro Spomin – na računalniku ali na leseni mizi – z motivi klekljanih ilustracij Urha Sobočana, slik Boruta Popenka ali sličicami izdelkov iz trgovine Artkit ali pa si boste celo sami izdelali “svoj” Memory.

Vsebine delavnic, ki bodo potekale ob sobotah, med 10. in 12. uro, bomo sproti najavljali in prilagajali tudi interesom obiskovalk in obiskovalcev.
Lahko se lotimo krpanja izdelkov ali predelave starega v nekaj novega!

V Kibeli (MMC Kibla) si lahko do konca aprila ogledate razstavo Mojce Marije Pungerčar z naslovom Socialdress, kjer je ponazorjenih 10 let ustvarjanja tega projekta na številnih lokacijah, nekaj tudi v tujini.

ARTKIT je namenjen obuditvi starega mestnega jedra in oživitvi opustelih prostorov, kjer lahko umetniki, oblikovalci in obrtniki kreativno razvijajo ideje tradicionalnih rokodelskih spretnosti. Oglejte si spletno predstavitev izdelkov na www.artkit.si